FUNCTIONELE BEWEGINGEN
Alledaagse uitdagingen worden makkelijker door de natuurlijke bewegingen die wij tijdens onze trainingen nabootsen. Bewegen en techniek komt voor alles!

INTENSITEIT
Trainen op jouw niveau wil ook zeggen trainen met een intensiteit die jij veilig aankan en nood aan hebt. De chauffeurs van een Formule 1 wagen zijn ook ooit in een kart begonnen.

CONSTANT GEVARIEERD
Saaie trainingen zijn hier not done! Je doet steeds andere bewegingen, andere combinaties met een andere inspanningsduur, … Wij maken het fun voor jou zodat je nooit meer een saaie training tegemoet gaat!

COMMUNITY
Trainen in een toffe groepssfeer. Maximum 16 personen per training zodat iedereen de nodige coaching krijgt.
VOOR IEDEREEN
Wij werken steeds met twee verschillende trainingschema’s, op die manier worden zowel gevorderden als recreanten uitgedaagd om steeds het beste van zichzelf te geven. Alles draait om jouw doelen waar je trainingsfocus naar toe gaat.
GEDIPLOMEERDE COACHES
De kwaliteit van de trainingen zijn voor ons zeer belangrijk. Daarom zijn alle trainingen begeleid door een ervaringsrijke coach.

CrossFit is alomtegenwoordig dezer dagen. Enkele jaren terug dacht men misschien spontaan aan een beeld van een workout met een crosstrainer, maar dat beeld is gelukkig voorbijgestreefd. Tegenwoordig neemt men de term vaker correct in de mond en zeker binnen de fitnessindustrie. Er is een duidelijke verschuiving binnen de sector aanwezig waarbij de nadruk alsmaar meer bij het “functionele” ligt. De opmars van deze stroming gaat uiteraard hand in hand met de winnende populariteit van CrossFit wereldwijd. Gezien het een veelzijdig trainingsprogramma is, is het bijgevolg dan ook onmogelijk om één afbakende definitie op het begrip te plakken. We gaan je wel een zo specifiek mogelijk beeld proberen te scheppen van wat CrossFit nu net allemaal inhoudt.

CrossFit is in de eerste plaats een trainingsmethodiek of visie die door Greg Glassman is ontwikkeld. Hij besloot af te stappen van de traditionele schema’s en ging allerlei bewegingen uit verschillende sporttakken combineren met elkaar op zo’n hoog mogelijke intensiteit. In zijn – en ook in onze – ogen is het combineren van zoveel mogelijk soorten bewegingen de ideale manier om mensen (terug) fit te maken. Iedereen begint sowieso met de basis en dat is opnieuw leren bewegen.
Het is de taak van onze gediplomeerde trainers om de leden deze basisbewegingen aan te leren en er voor te zorgen dat iedereen op een zo correct en veilig mogelijke manier leert bewegen. Door zoveel gevarieerde bewegingen door elkaar te gebruiken, is er redelijk snel verbetering op vlak van kracht, uithouding, coördinatie, lenigheid, etc… Wanneer iemands algemene fitheid verhoogt, zal deze ook in staat zijn om alles aan een hogere intensiteit af te werken. Uiteraard kunnen al deze bewegingen alsook de intensiteit ervan, aangepast worden naar ieders niveau. Het is de taak van de professionele begeleider om iedereen zo optimaal mogelijk aan het werk te zetten.

In grote lijnen kunnen we de visie van CrossFit omschrijven als ‘mensen hun algemene conditie verbeteren in een zo ruim mogelijke zin. CrossFit is to prepare for the unknown and the know. In het dagdagelijkse leven zijn ook alle aspecten van fysieke fitheid nodig. Dat is dan ook meteen de reden waarom het aanbod in onze trainingen zo gevarieerd is.