Toen Cédric en Thijs elkaar ontmoetten op de Artevelde Hogeschool zijn de eerste stappen richting CrossFit Gym Project gezet. De twee jonge studenten volgden beiden een lerarenopleiding met als specialisatie Personal Training. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de verschillende gemeenschappelijke doelstellingen op vlak van visie en toekomstperspectief boven water kwamen tijdens de theoretische en praktische lessen. Thijs beoefende toen CrossFit in zijn “garagegym”, iets wat Cédric ook enorm prikkelde. Een trainingscentrum uitbouwen om mensen te helpen bij het verbeteren van hun gezondheid, was een toekomstbeeld dat ze heel snel deelden.

Alvorens af te studeren moesten de jongens een bachelorproef vervolledigen, zoals op elke hogeschool. “Een zaak als zelfstandige personal trainer oprichten” was een van de mogelijke onderwerpen. Vanzelfsprekend kozen Thijs en Cédric dan ook voor deze optie, en niet enkel theoretisch. De twee begonnen al snel les te geven in de garage bij Thijs thuis. Met een minimum aan materiaal ontvingen ze vrienden en kennissen om deel te nemen aan (beperkte) groepstrainingen. Nadat ze beiden hun hogeschool diploma in handen hadden, was het dus ook duidelijk dat ze hun droom ‘Gym Project’ zouden uitbouwen in plaats van een job in het onderwijs te ambiëren. Na lang zoeken kwam ook het juiste pand ter beschikking; een grote, open ruimte met een industriële look. Back to the basics! Samen met de verhuis ging een grote investering in materiaal gepaard. Dankzij de ouders van de twee was deze mogelijk geworden.

Vandaag de dag is CrossFit Gym Project bezig met het uitbouwen van zijn community die openstaat voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken.